Chokladälskarens drömgoda dessert! Triss i choklad där kakan serveras med god chokladglass och som pricken över i ringlas chokladsås över vid serveringen.
Det är även gott med vaniljglass till kakan.
Ingredienser
200 g mörk choklad av god kvalitet
100 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
Chokladsås
2 dl vispgrädde
100 g mörk choklad av god kvalitet
Tillbehör
God chokladglass eller vaniljglass
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält 125 g av chokladen till kakan över vattenbad. Hacka resterande choklad grovt. Vispa smör och socker tills det är fluffigt. Vispa ner ett ägg, i taget och vispa ihop ordentligt mellan varje.
Blanda ner den smälta chokladen. Rör sist ner de torra ingredienserna tillsammans med den hackade chokladen. Bred ut smeten i en smörad och mjölad form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter. Grädda 20-25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
Koka upp grädden till såsen. Blanda ner chokladen bruten i bitar och låt smälta i grädden.
Hit kan förberedas.
Skär upp kakan i bitar. Lägg en kula glass ovanpå och ringla över lite chokladsås.