Brownies smala

Serverar: 60 portioner

Tid: 50 minuter

I bland vill man ha något gott till kaffet. De här är inte så feta, bara att njuta.

Ingredienser

  • 225 g margarin
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 8 ägg
  • 2.75 dl socker
  • 6½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.75 dl kakao
  • 70 g malda hasselnötter
  • Några droppar romarom
  • Instruktioner

    1. Smält margarin och 100 g choklad i vattenbad. Vispa ägg och socker mycket pösigt och rör ner choklad- och margarinblandningen.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, och hasselnötter, rör ner i chokladmassan. Grovhacka resten av chokladen och blanda ner. Tillsätt romarom i smeten.
    3. Bred ut i smeten på en bakplåt med bakfolie och grädda mitt i ugnen i 180 grader i 25-30 minuter. Skär i 60 bitar medan kakan ännu är varm, låt svalna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    alda96 14 maj 2010

    vad betyder 2,5 poäng??

    monella 1 december 2010

    precis lika dålig och onyttig som en vanlig chokladkaka???????

    sandrii1 18 februari 2011

    2,5 poäng eller points som de kallar det i viktväktarna är ett räknesätt för att kontrollera hur mycket du stoppar i dig varje dag.

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben