Brunvita brownies

Serverar: 20 portioner

Otroligt mumsiga, godaste brownies jag ätit.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • Ca 100 g mörk choklad
  • Ca 100 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.
    2. Tillsätt matfettet och låt allt smälta på svag värme. Låt blandningen svalna.
    3. Tillsätt ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och bakpulver i chokladen. Rör allt till en slät smet.
    4. Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna, ca 20x30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
    5. Gör garneringen: Hacka mörk och vit choklad grovt. Strö chokladen över den varma kakan.
    6. Bred ut chokladgarneringen lite slarvigt så att kakan blir läckert ripplad. Låt kakan kallna på galler innan den skärs i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben