Brunvita brownies

Serverar: 20 portioner

Tid: 45 minuter

En riktigt god kaka!=)

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1 dl rårörsocker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • ca 100 g mörk choklad
  • ca 100 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull
    2. Tillsätt matfettet och låt allt smälta på svag värme. Låt bladningen svalna.
    3. Tillsätt ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och bakpulver i chokladen. Rör allt till en slät smet.
    4. Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min.
    5. Gör garneringen: Hacka mörk och vit choklad grovt. Strö chokladen över den varma kakan.
    6. Bred ut chokladgarneringen lite slarvigt så att kakan blit läckert ripplad. Låt kakan kallna på galler innan den skärs i rutor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben