Brynt brysselkål med äppelmust

Serverar: 6 portioner

Brysselkål rynkar många näsan för, men prova detta recept. Du kommer inte att rynka på näsan längre!

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1½ msk mörk sirap
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 lagerblad
  • 3 dl äppelmust
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 kruka persilja
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär brysselkålen i fjärdedelar genom roten. Skala, dela och skiva lökarna. Stek lök och brysselkål i hälften av smöret så att det får färg.
    2. Tillsätt sirap och vinäger och fräs någon minut. Tillsätt lagerblad och äppelmust. Koka sakta ca 10 minuter. Rör ner resten av smöret och smaka av med salt och peppar.
    3. Hacka persiljan grovt och strö över kålen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben