Brysselkåls paj

Serverar: 4 portioner

Har du ätit Bryssekålspaj tidigare?...om inte så har du chansen här. Som varmrätt räcker den till ca 4 port.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella lätt
  • Fyllning
  • 3 rödlökar
  • 500 g färsk eller fryst brysselkål
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk, 3 %
  • 3 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min.
    3. Skala och grovhacka löken. Dela brysselkålen i halvor om de är stora. Fräs löken och brysselkålen i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar.
    4. Häll på grädden och låt allt koka ihop ca 3 min för fryst kål och ca 5 min för färsk kål.
    5. Låt det svalna.
    6. Vispa ihop ägg, mjölk och ost. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Rör ner äggblandningen i kålgrädden och häll över det i pajskalet.
    7. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben