Brysselkål med Apetina

Serverar: 4 portioner

På buffébordet eller kanske en ny salladstradition till jul...jag är väldigt förtjust i brysselkål och fetaost...

Ingredienser

  • 500 g färsk eller fryst brysselkål
  • ½ rödlök
  • 1 dl sötmandel
  • 2 msk smör
  • 150 g Apetina
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva rödlöken tunt.
    2. Skålla och skala mandeln. Rosta den i en torr, varm stekpanna.
    3. Koka brysselkålen i lättsaltat vatten ca 5 min för färsk och ca 3 min för fryst.
    4. Fräs brysselkålen i smöret i en panna 2 – 3 min. Rör i löken, mandeln och smula över osten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Loulou3 11 december 2010

    Väldigt god sallad. Omtyckt även från min man som annars inte tycker om brysselkål. Jag delade brysselkålen i mitten, innan fräsningen, för att inte ha stora bitar. Älskar rostat mandel och tog mer än vad det står i receptet. Jag gjorde salladen föra jul, men den kommer tillbaka även i år. En 5:a från oss! OBS! Ska man spara salladen till nästa dag, håller mandeln inte krispig längre, utan blir seg. Lite självklart kanske, men tänkte ändå "varna" er.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben