Ugnsstekta grönsaker med Apetina

Serverar: 4 portioner

Kryddad och smulad Apetina smakar hur gott som helst tillsammans med både grönsaker och kött.

Ingredienser

  • 1 kg stora potatisar
  • 2 rödlökar, ca 150 g
  • 1 aubergine, ca 300 g
  • 1 stor morot, ca 150 g
  • 2 msk smör- och rapsolja, oliv
  • 1 1/2 tsk grovt salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Kryddad fetaost
  • 6 salladslökar, ca 75 g
  • 100 g smulad Apetina
  • 2 msk färska timjansblad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250º.
    2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Koka på svag värme under lock ca 3 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen tills den är torr.
    3. Skala och skär löken i klyftor. Skär auberginen i stor tärningar. Skala och skär moroten i bitar. Lägg potatis, lök, aubergine och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över smör- och rapsolja. Krydda med salt och peppar och blanda runt.
    4. Grovhacka salladslöken. Smula osten och blanda med salladslök och timjan. Strö blandningen över grönsakerna.
    5. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Rör om ett par gånger under tiden. Servera till stekt kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben