Buckle med nektarin och granatäpple

Serverar: 15-20 portioner

Buckle är det amerikanska namnet på en kaka fylld med frukt och toppad med smuldeg. I min variant samsas söta nektarinklyftor med friskt syrliga granatäpplekärnor.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 75 g kallt smör
  • Fyllning
  • 2-3 medelstora nektariner (300 g)
  • 1 litet granatäpple
  • 1 1/2 tsk potatismjöl
  • Kaka
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt och vaniljsocker till smuldegen. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och nyp ihop till en smulig deg. Arbeta in sockret.
    2. Smält smöret till kakan och vispa upp ägg och socker lätt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner smöret i äggsmeten och därefter mjölblandningen. Vispa ner mjölken och häll smeten i en ugnsform, ca 20x25 cm, klädd med bakplåtspapper.
    3. Dela nektarinerna, kärna ur dem och skiva ganska tunt. Dela granatäpplet, bryt upp det och pilla ut kärnorna. Blanda nektarinskivorna och granatäpplekärnorna med potatismjölet och sprid ut frukten över kaksmeten i formen. Strö ut smuldegen i ett lager ovanpå och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 35 minuter. Låt svalna lite och vält ut kakan ur formen. Skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben