Buffaloblomkål med potatissallad

Serverar: 4 portioner

Chicken wings är en trendig rätt, främst i USA. Här får kycklingarna flaxa vidare och ersätts med blomkål i en het sås tillsammans med svalkande potatissallad och smakrik löksås. Yum!

Ingredienser

  • Buffalosås
  • 50 g smör, t ex mjölkfritt
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl hot sauce eller annan het chilisås
  • ½ dl ketchup
  • ½ tsk lökpulver
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk salt
  • 1 blomkålshuvud, ca 800 g
  • 2 dl vatten
  • 1½ dl kikärts- eller rismjöl
  • Salt
  • Potatissallad
  • 800 g fast potatis
  • 2 avokador
  • 1 dl klippt smörgåskrasse
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Löksås
  • 2 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk klippt gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Buffalosås: Smält smöret i mikron eller i en kastrull. Rör ihop smör, pressade vitlöksklyftor, hot sauce, ketchup, lökpulver, chilipulver och salt.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Skär blomkålshuvudet i mindre buketter. Vispa ihop vatten, mjöl och salt till en hyfsat tjock smet. Doppa blomkålsbuketterna i smeten och lägg sedan i en gratängform. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut blomkålen och häll över buffalosåsen. Höj till 225 grader och sätt in blomkålen ytterligare 10-15 minuter eller tills den har fått fint med färg.
    4. Potatissallad: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Skär i klyftor. Gröp ur avokadorna och skär i mindre bitar. Blanda potatis, avokado, klippt smörgåskrasse, citronskal, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
    5. Löksås: Blanda ihop yoghurt, riven vitlöksklyfta, klippt gräslök, salt och svartpeppar i en skål.
    6. Servera buffaloblomkålen med löksås och potatissallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben