Buffé "meze"/ Pitasallad

Serverar: 4 portioner

Meze: turkiskt smörgåsbord. De här recepten jag lagt in under rubriken Buffé "meze" är väldigt bra att laga tillsammans med gästerna. Ställ fram ingredienserna och dela ut recepten ....... roligt och gott!

Ingredienser

  • 2 st pitabröd
  • Smör- & rapsolja (för stekning)
  • 1 st gurka
  • 4 st tomat
  • 1 st gul paprika
  • 1 st rödlök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1/2 kruka hackad mynta
  • 1 msk pressad citron
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela och kärna ur gurka, tomater och paprika. Skala löken. Skär grönsakerna i små bitar. Blanda grönsaker, örter, citronsaft, vitlök, salt och peppar.
    2. Skär brödet i små trekanter. Stek dem i smör-& rapsolja i en stekpanna.
    3. Blanda brödet i salladen just före serveringen vid servering. Eller servera brödet i en skål bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 2 september 2009

    Lite rörigt blir det att laga mat tillsammans, ju fler kockar osv, men det är ju rätt kul, o det blir fantastiskt gott, du får fem, poäng alltså, ha ha.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben