Buffé "meze"/ köttbullar med oliver & kanel

Serverar: 4 portioner

Meze: turkiskt smörgåsbord. De här recepten jag lagt in under rubriken Buffé "meze" är väldigt bra att laga tillsammans med gästerna. Ställ fram ingredienserna och dela ut recepten ....... roligt och gott!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs ((eller lammfärs))
  • 1/2 dl matgrädde
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 dl hackade oliver
  • 1 st ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 0,75 tsk salt
  • 1 msk smör- & rapsolja (för stekning)
  • Instruktioner

    Blanda färs, gräddmjölk, vitlök, oliver, ägg och kryddor. Forma smeten till 20 stora köttbullar. Bryn köttbullarna i smör-&rapsolja i en stekpanna. Sänk värmen och efterstek 5 – 7 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 2 september 2009

    Ja det var köttbullar som hette duga, eller "mezebullar" kanske, och väl värda 5p som tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben