Köttbullar med chili, kanel & muskotnöt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Köttbullar med chili, kanel och muskotnöt. Serverat med röd quinoa, grönkål och kokosmjölk.

Ingredienser

  • Köttbullar
  • ca 800 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk muskotnöt
  • 1 tsk garlic & peppar
  • 0.5 tsk chilipulver
  • Havssalt
  • Quinoasallad med kokosmjölk och grönkål
  • 2 dl röd quinoa
  • 400 ml kokosmjölk light
  • ca 400 g färsk grönkål
  • 1 msk buljong (jag använder Hej Bombay Renée voltaire)
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda alla ingredienser till köttbullarna, rulla till bollar och stek dem sedan i en stor stekpanna.
    2. Koka under tiden 2 dl quinoa med 4 dl vatten och en matsked buljong, låt koka under lock i ca 15 minuter.
    3. Hetta upp en wokpanna med kokosolja, släng ner hackad färsk grönkål och krydda med havssalt. När grönkålen fått färg, häll över kokosmjölken och när quinoan sedan börjar bli klar häll över den i wokpannan med kokosmjölken och grönkålen och woka ihop dem i några minuter.
    4. Servera sedan köttbullarna med quinoan och en grön sallad, med morot och fetaost :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben