Buffé "meze"/ Vitlöksfrästa chiliscampi

Serverar: 4 portioner

Meze: turkiskt smörgåsbord. De här recepten jag lagt in under rubriken Buffé "meze" är väldigt bra att laga tillsammans med gästerna. Ställ fram ingredienserna och dela ut recepten ....... roligt och gott!

Ingredienser

  • 400 g scampi
  • 1 st röd chili
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 msk smör- & rapsolja (för stekning)
  • 3 msk hackad koriander
  • 1/2 msk pressad citron
  • 2 krm Salt
  • Instruktioner

    1. Kärna ur chilin och skala vitlöken och finhacka det. Fräs chili, vitlök, ingefära och spiskummin i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 1 min. Lägg i scampin och stek den ca 1 min på varje sida.(Inte för länge, då blir scampin seg)
    2. Smaksätt med koriander, citronsaft och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nallemamma 9 juni 2010

    nu har ja lånat denna !! Mumsigt!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben