Buffé "meze"/ Tabbouleh med aprikoser

Serverar: 4 portioner

Meze: turkiskt smörgåsbord. De här recepten jag lagt in under rubriken Buffé "meze" är väldigt bra att laga tillsammans med gästerna. Ställ fram ingredienserna och dela ut recepten ....... roligt och gott!

Ingredienser

  • 2,5 dl bulgur
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 st scharlottenlök
  • 50 g valnötter
  • 2 dl aprikoser torkade
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur i buljongen. Låt kallna.
    2. Skala och hacka löken.
    3. Grovhacka nötterna och strimla aprikoserna.
    4. Blanda bulgur, lök, nötter, aprikoser, örter, citronsaft och peppar.
    5. Dela osten i bitar och blanda i salladen

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 2 september 2009

    Denna gång fick mina gäster laga maten, själv övervakade jag o chefade, kul riktigt kul, o gott blev det med. Åhh du, får 5P för receptet.

    Sussilo56 22 augusti 2010

    Nu har jag gjort den här rätten två gånger och kan bara säga att den är toppengod! Jag har i lite av Bengt Frithiofssons olivolja Limone, som är ett måste i mitt kök, och det tycker jag passar bra. Nu sparar jag resten av dina Buffé "meze" recept och planerar att bjuda in goda vänner till en matkväll där alla kan vara med att bidra till buffén.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben