Bulgur- och granatäpplesallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

fräsch och krispigt! OBS! Jag rostade valnötterna.

Ingredienser

  • 100 g bulgur (Frebacos)
  • 400 g selleri (skuren i tunna skivor)
  • Frön av halvstort granatäpple
  • 75 g rostade valnötter, skalade och grovhackade
  • ½ dl bladpersilja
  • 1 msk färsk mynta, finhackad
  • Granatäppledressing
  • Saft från halvstort granatäpple
  • ½ vitlöksklyfta (krossad)
  • ½ tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 6 msk extra virgin olivolja
  • Instruktioner

    1. Börja med dressingen och vispa samman alla ingredienser, Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
    2. Lägg bulgurn i en skål, tillsätt (kokhett) vatten till strax under ytan av bulgurn och låt stå och dra i ca 10 minuter tills grynen mjuknat men fortfarande är al dente .
    3. Lägg resten av alla ingredienser i skålen med med bulgurn. Häll över dressingen och smaka av kryddorna. Servera omedelbart!
    4. OBS! Se till att valnötter är "skalade" precis före servering, annars kan dom ge en lite bitter smak

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben