Denna pannacotta är en lättlagad och supergod GI-rätt
Ingredienser
Pannacotta
2 ½ dl vispgrädde
½ vaniljstång
1 ½ dl naturell yoghurt
1 dl mangopuré (barnmat)
2 gelatinblad
½ dl sötningsmedel
Fruktsallad
1 dl färska jordgubbar
1 mango
1 granatäpple
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-10 min
Snitta upp vaniljstången och lägg både stång och frön i grädden och låt den få ett hastigt uppkok. Drag av från plattan och lägg i gelatinbladen, blanda ned mangopurén och yoghurten.
Häll upp i portionsglas och ställ i kyl för att stelna.
Fruktsalladen:
Kan naturligtvis varieras beroende på tillgång men om du använder mango i pannacottan så bör de övriga bären/frukterna passa ihop med mangon.
Skär jordgubbarna i skivor, dela mangon och skär i små tärningar eller skivor. Ta ur kärnorna i granatäpplet.
Lägg bären och frukten (och kärnorna från granatäpplet) ovanpå pannacottan vid serveringen.
Saften av en ½ lime och ev. lite sötningsmedel kan toppa det hela om man vill.