Mangopannacotta med jordgubb & granatäpplesallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Denna pannacotta är en lättlagad och supergod GI-rätt

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • ½ vaniljstång
  • 1 ½ dl naturell yoghurt
  • 1 dl mangopuré (barnmat)
  • 2 gelatinblad
  • ½ dl sötningsmedel
  • Fruktsallad
  • 1 dl färska jordgubbar
  • 1 mango
  • 1 granatäpple
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-10 min
    2. Snitta upp vaniljstången och lägg både stång och frön i grädden och låt den få ett hastigt uppkok. Drag av från plattan och lägg i gelatinbladen, blanda ned mangopurén och yoghurten. Häll upp i portionsglas och ställ i kyl för att stelna.
    3. Fruktsalladen: Kan naturligtvis varieras beroende på tillgång men om du använder mango i pannacottan så bör de övriga bären/frukterna passa ihop med mangon.
    4. Skär jordgubbarna i skivor, dela mangon och skär i små tärningar eller skivor. Ta ur kärnorna i granatäpplet.
    5. Lägg bären och frukten (och kärnorna från granatäpplet) ovanpå pannacottan vid serveringen.
    6. Saften av en ½ lime och ev. lite sötningsmedel kan toppa det hela om man vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben