Jordgubb & rabarber cupcakes

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Muffins med jordgubbar, rabarber, banan och kardemumma, toppade med jordgubbsfrosting. Den mosade bananen i muffinssmeten gör att de blir härligt saftiga och extra höga, men kan uteslutas om man inte gillar banan. Frostingen är en variant på Mia Öhrns frosting, supergod och inte alltför söt.

Ingredienser

  • Muffins
  • 6-12 färska jordgubbar
  • 2 stjälkar rabarber
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 115 gram smör
  • 4,8 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2,4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 mogen mosad banan
  • 2 dl mjölk
  • Jordgubbsfrosting
  • 0,5 dl florsocker
  • 2-3 väl mosade färska jordgubbar
  • 200 g färskost (philadelphia eller liknande)
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk nystötta kardemummakärnor
  • Till dekor
  • Jordgubbar
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Muffins: Dela varje jordgubbe och skär ner rabarberstjälkarna i 1,5 cm långa bitar. Lägg rabarber bitarna i en skål med sockret och kardemumman. Ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt, eller stadigare formar på en vanlig plåt. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och vispa ihop med strösocker, jag gillar att använda en vanlig ballongvisp i det här receptet. Vispa ner ägg, ett i taget. Vispa ner mjölken, den mosade bananen och eventuellt extrakt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Vispa ner mjölblandningen i smeten och vispa tills det precis blivit en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformarna, tryck ner jordgubbsbitarna och rabarberbitarna och grädda i cirka 25 minuter. Låt svalna helt innan de dekoreras med frosting och färska jordgubbar.
    2. Frosting: Rör ner florsocker, vaniljsocker, de mosade jordgubbarna och kardemumman i färskosten. Tillsätt vispgrädden och vispa fluffigt med elvisp. Spritsa frostingen på muffins eller bred ut på en kaka. Dekorera varje muffins med frosting, jordgubbar och strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben