Kycklingfiléer med bulgur- och kikärtssallad

Serverar: 2 portioner

Bulgur passar utmärkt att använda i sallader.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • ½ krm peppar
  • ½ msk olivolja
  • 1 tsk finrivet citronskal av en välborstad citron
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Sallad
  • 1½ dl bulgur
  • 1/4 rödlök
  • 1 morot (ca 100 g)
  • 2-3 salladslökar
  • ½ burk avrunna kikärter (á 400 g)
  • 2 msk grovstrimlad persilja
  • ½ msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 3/4 tsk salt
  • ½ krm nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skala och finstrimla rödlök och morot. Ansa och skiva salladslöken. Blanda bulgur med kikärter, rödlök, morot, salladslök och persilja. Smaka av med olivolja, citronsaft, salt och peppar.
    2. Vänd kycklingfiléerna i vetemjölet blandat med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek filéerna under lock 5 min på varje sida.
    3. Blanda citronskal, persilja och vitlök. Strö hälften av strösslet över filéerna. Stek ytterligare 5 min vänd 1-2 gånger. Kycklingfiléerna är färdiga när innertemperaturen är 68 grader. Strö över resten av strösslet. Servera till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben