Bulgursallad, grundrecept

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En grund till att göra en bulgursallad där man kan blanda ner vad man har hemma och vad man tycker om. Perfekt att serveras till grillat eller på en buffé.

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • Dressing
  • 2-3 msk rapsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen Häll ner bulguren och låt det koka på svag värme i 12 minuter. Dra av det från plattan och låt det vila i ytterligare 5 min. Häll över olja, citronsaft, salt och peppar och blanda runt.
    2. Blanda ner vad du tycker om. Jag hade hackad persilja, tomater, gurka, rödlök, oliver och pumpafrön. Det var mycket gott till grillade kycklingspett!
    3. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben