Busenkla kasslergrytan

Serverar: 4 portioner

Busenkel vardagsmat med kassler som grund.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 50 g margarin
  • 1 purjolök
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matgrädde
  • 4-5 msk tomatpuré
  • 1 burk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i bitar. Strimla purjolöken och skär paprikorna i bitar. Smält margarinet och stek paprikan och purjolöken mjuka. Pressa i vitlöken. Tillsätt kasslern, grädden och tomatpurén. Låt puttra en stund. Tillsätt sist crème fraichen. Låt allt bli varmt.
    2. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    epi 30 januari 2008

    Det dofta det jätte gott när jag lagade kaslergrytan. Tog och bytte ut tomatpure mot chilisås. Det smakade jätte gott.

    SEAbjrpn 12 september 2008

    Det tackar vi för lätta recept. Kram SEA

    Disen 31 januari 2010

    Tack för ett mycket busenkelt och gott recept. Kommer garanterat att göra grytan igen.

    Disen 31 januari 2010

    Tack för ett mycket busenkelt och gott recept. Kommer garanterat att göra grytan igen.

    mysmarre 20 augusti 2010

    jättegott. jag gjorde den som en gratäng istället.. o byte ut 2 msk tomatpure till chillisås.. o med ost ovanpå

    carolo76 19 mars 2011

    Jag använde basilika/tomat creme fraiche - Kanongott och enkelt!

    Anna68 5 april 2011

    Vilken supergod gryta! Och så enkel och snabb att göra. Helt klart en rätt som passar både till vardag och fest. Mina två barn tyckte också att den var god och det är ett gott betyg då de är ganska kräsna av sig.

    badabim 29 juli 2011

    Ja, titeln gör rätten rättvisa, den var verkligen enkel och med små medel blir det väldigt gott. Jag använde också tomat/basilika creme fraichen och det blev jättegott. Den lätta tomatsmaken gör att man skulle kunna ha i vita bönor t ex (inte konserv). Japp, den här kommer jag göra igen! Blir säkert ännu godare när man värmer upp den en andra gång också

    karinakaksmula 22 augusti 2011

    Mycket god kasslergryta! Jag använde dock bara matlagningsgrädde och ingen creme fraiche och det gick väldigt bra, kryddade även med chili grillkrydda vilket passade perfekt till. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben