Busenkel blåbärskaka

Serverar: 4-6 portioner

Originalreceptet innehåller egentligen rabarber men jag har modifierat det och använt mig av bär istället.

Ingredienser

  • 400-500 g blåbär
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl vatten
  • 50 g smör
  • ½-1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Börja med att lägga smöret i frysen, det ska hyvlas senare och då måste det vara iskallt.
    2. Lägg blåbären i en form, pajform eller annat som tål värme. Strö över två msk strösocker.
    3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och slå det i smeten samtidigt med vattnet. Rör till en jämn och klumpfri smet.
    4. Häll smeten över blåbären. Hyvla över det iskalla smöret och strö sedan över önskad mängd pärlsocker.
    5. Baka i 200°C (eller 175°C om du använder varmluft) ca 25-30 minuter. Gräddningstiden kan variera från ugn till ugn, så passa kakan efter ca 20-25 minuter. Låt den sedan svalna (gärna i ugnen på eftervärme med folie över) och servera med vaniljvisp eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 15 min
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben