Potatissallad är en av vinterns många goda sallader. Men glöm snabbt bort det där med majonnäs, som jag själv tycker är en styggelse just i det här sammanhanget. Gör i stället så här:
Ingredienser
400-500 g oskalad potatis
1 rödlök
2 stjälkar blekselleri
1 liten knippa persilja
1 msk vinäger
3 msk olivolja
Instruktioner
- Koka potatisen med skalen på tills den precis är färdig.
- Skala rödlöken och hacka den fint. Skiva sellerin tunt. Hacka persiljan.
- Låt den färdigkokta potatisen svalna så mycket att du kan skala och skiva den.
- Blanda 1 msk vinäger först med lite salt och nymalen vitpeppar och sedan med 3 msk olivolja.
- Lägg potatisen, löken, sellerin och persiljan i en skål. Häll dressingen över och blanda försiktigt.
- Låt salladen svalna innan du ställer in den i kylskåpet. Bjud salladen på traditionellt vis till rostbiff eller till något annat kokt eller rökt kött.
Liknande recept
Kommentarer (0)