Butlers potatissallad

Serverar: 4 portioner

Potatissallad är en av vinterns många goda sallader. Men glöm snabbt bort det där med majonnäs, som jag själv tycker är en styggelse just i det här sammanhanget. Gör i stället så här:

Ingredienser

  • 400-500 g oskalad potatis
  • 1 rödlök
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 liten knippa persilja
  • 1 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med skalen på tills den precis är färdig.
    2. Skala rödlöken och hacka den fint. Skiva sellerin tunt. Hacka persiljan.
    3. Låt den färdigkokta potatisen svalna så mycket att du kan skala och skiva den.
    4. Blanda 1 msk vinäger först med lite salt och nymalen vitpeppar och sedan med 3 msk olivolja.
    5. Lägg potatisen, löken, sellerin och persiljan i en skål. Häll dressingen över och blanda försiktigt.
    6. Låt salladen svalna innan du ställer in den i kylskåpet. Bjud salladen på traditionellt vis till rostbiff eller till något annat kokt eller rökt kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben