Bygårdens frysta mousse med blåbär

Serverar: 4-6 portioner

En festlig efterrätt som du gör i förväg. Prova gärna med andra bär!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl Arla ekologisk vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • Saft av 1 liten citron
  • 2 dl Arla Köket ekologisk crème fraiche
  • 8 digestivekex
  • 3–4 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.
    2. Vispa grädden.
    3. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, citronskal och -saft och crème fraiche.
    4. Vänd ner äggvitor och grädde.
    5. Krossa kexen och fördela dem i glas. Häll blandningen över kexen och frys minst 4 tim.
    6. Ta fram moussen 30 min innan servering. Garnera med blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben