1 msk färsk piquin eller små torkade rödpepparfrukter
4 msk majsolja
225 g råa osaltade jordnötter
Havssalt
Limeklyftor
Instruktioner
Koka vitlöken och rödpepparen i oljan, tills vitlöken är gyllene. Tillsätt jordnötterna och fortsätt att koka tills jordnötterna är rostade. Tag upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Strö över lite havssalt.
Servera jordnötterna varma med limeklyftor att pressa över.Cashewnötter, pistagemandel, sötmandel och andra nötter kan tillagas på samma sätt.
Mycket gott! Jag hittade ingen färsk pequin, så jag använde finhackad habanero istället. Dess fruktiga smak passar också mycket bra med lime. Inget snack, vilket "snack"! 5 i beryg av mig!
Mycket gott! Jag hittade ingen färsk pequin, så jag använde finhackad habanero istället. Dess fruktiga smak passar också mycket bra med lime. Inget snack, vilket "snack"! 5 i beryg av mig!