Döpt efter den varma temperaturzonen Tierra Caliente på upp till 1000 m över havet i Syd- och Mellanamerika, motsvarar denna kotlett alla behov av hetta och mycket smak.
Ingredienser
4 fläskkotletter
Salt
Nymald svartpeppar
1 tsk torkad salvia
Olivolja
3 scharlottenlökar, finhackade
300 g skivad ostronskivling (drygt)
1-2 tsk pimentón de la Vera picante, eller hälften paprikapulver och hälften kajennpeppar
Salt
½ dl kalvfond
1 dl manzanilla, torr sherry eller torrt vitt vin
1 dl grovt skuren bladpersilja
Vitlökspotatis
1 kg fast potatis, skalade och skivade
6 stora vitlöksklyftor, finhackade
1 msk vetemjöl
1 dl grovt hackad bladpersilja
2 ½ dl kalvfond eller kycklingbuljong
3 msk färskpressad citronsaft
Salt
Nymald svartpeppar