Caesarsallad med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lite fetare caesarsallad men otroligt god

Ingredienser

  • 1 dl Hellmans majonnäs
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 dl hyvlad parmesanost
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • Grovmalen svartpeppar
  • 4 skivor bröd
  • 1 dl olja
  • Salt
  • 1 pkt bacon
  • 1 huvud romansallad
  • Instruktioner

    1. 1. Måtta upp majonnäs, mjölk och vinäger i en bunke. Tillsätt hälften av parmesanen. Pressa ner vitlöken och mixa sen allt till en dressing. Smaka av med peppar.
    2. 2. Tärna brödet i sockerbitsstora bitar och stek det gyllenbrunt i olja till knapriga krutonger.
    3. 3. Stek baconet knaprigt.
    4. 4. Blanda resten av parmesanen, krutonger och bacon med grovt riven romansallad i en stor skål. Avsluta med att ringla dressingen över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben