Gott.
Ingredienser
5 ägg
1 krm salt
1 msk socker
6 dl mjölk
1 1/2 msk snabbkaffepulver
Glasyr
2 dl socker
1 dl vatten
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Häll socker och vatten i en torr stekpanna. Rör tills blandningen kokat upp och sockret smält. Koka sedan på kraftig värme tills sockret är gyllenbrunt. Häll på den heta glasyren i en osmord ugnssäker form. Vrid på formen tills botten och kanter är täckta av den tjocka glasyren.
- Hetta upp mjölken, rör i kaffepulvret så det löser sig. Låt svalna. Vispa ihop ägg, salt och socker, bara tills allt är blandat. Rör ner mjölk/kaffeblandningen. Häll äggsmeten i formen och täck den. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen tills smeten har stelnat, ca 45 minuter.
- Låt puddingen svalna. Stjälp upp den på ett stort fat så att glasyrsåsen ryms vid sidan av puddingen. Den glasyr som ev sitter kvar i formen kan lösas upp med lite kokhett vatten.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Kaffe
Kaffe är ett arabiskt ord, qawah, som från början betydde "vin". Ka...