Café Creme

Gott.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 msk socker
  • 6 dl mjölk
  • 1 1/2 msk snabbkaffepulver
  • Glasyr
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Häll socker och vatten i en torr stekpanna. Rör tills blandningen kokat upp och sockret smält. Koka sedan på kraftig värme tills sockret är gyllenbrunt. Häll på den heta glasyren i en osmord ugnssäker form. Vrid på formen tills botten och kanter är täckta av den tjocka glasyren.
    3. Hetta upp mjölken, rör i kaffepulvret så det löser sig. Låt svalna. Vispa ihop ägg, salt och socker, bara tills allt är blandat. Rör ner mjölk/kaffeblandningen. Häll äggsmeten i formen och täck den. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen tills smeten har stelnat, ca 45 minuter.
    4. Låt puddingen svalna. Stjälp upp den på ett stort fat så att glasyrsåsen ryms vid sidan av puddingen. Den glasyr som ev sitter kvar i formen kan lösas upp med lite kokhett vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kaffe
    Kaffe är ett arabiskt ord, qawah, som från början betydde "vin". Ka...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben