Canelloni med köttfärs och ricotta

Serverar: 4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 300 g blandfärs
  • 1 msk olivolja
  • 250 g ricottaost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 1 burk pastasås med oliver (ca 400g)
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar. Fräs lök, vitlök och blandfärs i olivoljan. Tag stekpannan från värmen och rör ner de marinerade soltorkade tomaterna och ricottaosten. Smaksätt med kryddorna.
    3. Häll knappt hälften av pastasåsen i en ugnssäker form. Skär lasagneplattorna i ca 12 cm långa bitar Lägg ut köttfärsfyllningen som en sträng mitt på plattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen.
    4. Häll resten av pastasåsen över rullarna och strö över riven parmesanost. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
    5. Servera Canellonin med sallad och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben