Cannelloni i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Väl värd att prova. Mycket god och enkel att göra.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 1 hackad gul lök
  • 300 g köttfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk chilisås
  • 1-2 dl vatten
  • 1 förpackning färska lasagneplattor
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl grädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 ask färskost vitlök och örter (125g)
  • Garnering
  • Färska basilika blad
  • Instruktioner

    1. Stek lök och färs. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och koka ihop. Låt det svalna
    2. Dela lasagneplattorna med sax om de är i en hel bit. Fördela röran på plattorna. Rulla ihop och lägg dem tätt på ett ugnssäkert fat.
    3. Blanda ihop tomater, grädde och kryddorna och häll såsen över rullarna. Strö över parmasanosten och klicka på färskosten.
    4. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.
    5. Garnera med färska basilikablad. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben