Cannelloni med kryddig sås

Serverar: 4 portioner

En kalorisnål, vegetarisk, vitlöksdoftande cannelloni. 302 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 paket färska lasagneplattor, ca 250g
  • 125 g färskost med örter och vitlök, max 12%
  • 250 g keso mini
  • 1 dl hackad basilika, timjan, oregano
  • Sås
  • 500g passerade tomater
  • 1 dl tacosås
  • ½ dl hackad basilika, timjan, oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Rucola
  • 4 msk fint riven färsk parmesan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär ut 8 bitar, 15 cm långa, av lasagneplattorna. Koka en i taget någon minut i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten. Lägg på hushållspapper.
    2. Mixa färskosten, keso och örter till en slät kräm. Fördela på lassagneplattorna och rulla ihop. Värm passerade tomater, tacosås och örter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll tomatsåsen på ett ugnsfast fat. Lägg cannellonin ovanpå. Ringla lite sås över. Grädda i 5 minuter tills allt är genomvarmt.
    4. Strö över parmesanost och servera rucola till.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben