Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda
dem med smält smör och kanel. Fördela
blandningen i en smord form med löstagbar
kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
Rör ihop philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda därefter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen
och häll allt i formen med kexbottnen.
Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Den kan med fördel förberedas en dag i förväg. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.