Cappuccino Cheesecake

Cappuccino cheesecake

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 1 tsk kanel
  • 3 gelantinblad
  • 1 dl kallt kaffe, starkt
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 ½ dl kesella
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Kakao att sikta över
  • Mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
    3. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
    4. Rör ihop philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda därefter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
    5. Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
    6. Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Den kan med fördel förberedas en dag i förväg. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben