Cappuccino Cheesecake med kolasmak

Serverar: 8-10 portioner

Denna cheesecaken är inte så söt, trots att det är mycket daimkross i den.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 42 g cappuccinopulver med daimkross (á 21 g)
  • 75 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 250 g mascarponeost
  • 400 g cream cheese
  • 500 g cottege cheese
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1 msk äkta vaniljsocker
  • 42 g cappuccinopulver med daimkross
  • 1 dl hett vatten
  • 5 dubbeldaim
  • 3 msk gelatinpulver
  • 3/4 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Kör kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt cappuccinopulver och flytande margarin. Mixa till en massa. Tryck ut massan i en springform, 26 cm i dimater. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
    2. Vispa färskost, muscovadosocker och vaniljsocker fluffig och klimpfri med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa 1 min efter vart tillsatt ägg. Blanda cappuccinopulver och hett vatten, vispa i blandningen i ostsmeten. Blanda mjölk och gelatinpulver i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla 1 min, lös sedan upp det genom att ställa muggen i en kastrull med vatten på låg värme. Vispa försiktigt i gelatinet. Hacka dubbeldaimen fint för hand eller i matberedare. Rör ner hacket i ostsmeten.
    3. Ta ut formen från frysen och häll smeten över den frysta kexbottnen. Ställ cheesecaken i kylskåpet tills fyllningen stelnat, minst 4 tim gärna över natten.
    4. Sikta över kakaopulver då cheesecaken ska serveras. Ät och njut.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben