Cappuccinokaka

Den här är uppskattad av kaffedrickande folk. Kanske av andra oxå, min syster gillade den inte.

Ingredienser

  • 1½ dl mjölk
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • 200 g smör eller margarin
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk snabbkaffepulver
  • Garnering
  • kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smörj och mjöla en rund bakform som mäter ca 24cm i diameter. Värm upp ½ dl av mjölken och tillsätt kaffepulvret. Rör om tills pulvret smält.
    3. Rör matfettet och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Blanda ner vaniljsockret, vetemjölet och bakpulvret. Häll mjölken och kaffeblandningen och rör varsamt smeten slät.
    4. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45min. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp att kallna.
    5. Smält matfettet till glasyren och häll det över florsockret som mätts upp i en bunke. Tillsätt grädden och rör blandningen slät. Smaksätt glasyren med vaniljsocker och snusmalet kaffepulver. Bred glasyren jämnt över kakan och sikta över kakaopulver.
    6. Tips: Vill man frysa kakan går det bra utan glasyr. Man kan byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl om det skulle behövas.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40-45

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben