Chokladdoppade cappuccinokakor

Serverar: 25 portioner

Härlig kaka för kaffeälskaren.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk snabbkaffe
  • 2 msk hett vatten
  • 2 msk kakao
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 100 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker mjukt- för hand eller med hjälp av en mixer eller elvisp. Blanda ut kaffet i det heta vattnet och rör ner det tillsammans med kakao och ägg.
    3. Tillsätt mjöl och kanel och blanda allt till en fast deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den ligga i kylskåpet i någon timme.
    4. Rulla degen till en avlång längd och skär den i ½ cm tjocka skivor. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt dem sedan svalna på köksbänken.
    5. Smält blockchokladen och doppa ner varje kaka så att den täcks till hälften med choklad. Lägg kakorna svalt på ett smörpapper så att chokladen stelnar.
    6. Servera kakorna till en god kopp kaffe.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40-45

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben