Cappuccinokakor

Serverar: 40-45 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

De går bra att frysa.

Ingredienser

  • 225 g smör (ej smält)
  • 2 dl socker
  • 1 äggula
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ krm salt
  • 30 g cappuccinopåsar/pulver
  • 1 msk hetvatten
  • ev ½ msk okokt kok kaffepulver
  • Dekoration/fyllning
  • vit eller mörk choklad som garnering
  • strössel
  • kakao
  • Nutella
  • smörkräm
  • Instruktioner

    Blanda cappuccinopåsarna i hetvattnet och rör om. Vispa smör och socker vitt och poröst Tillsätt äggula och den upplösta cappuccinot och vispa en kort stund. Blanda mjöl, kokkaffepulver och salt. Sikta ner det i smeten. Rör till en jämn deg. Låt degen stå i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 190-200 grader och klä bakplåtarna med bakplåtspapper. Dela degen i två delar och kavla ut degen. Stansa ut kakorna med ett runt kakmått ca 5-6 cm. Lägg 12-16 st på varje plåt och grädda i ca 10-12 minuter. Låt svalna på plåten en stund innan de flyttas till ett galler för att få kallna. Smält vit alt mörk choklad och bred chokladen på kakorna. Strö gärna lite strössel, kakao eller smält mörk choklad. Låt stelna. Tips: Gör en smörkräm med chokladsmak eller Nutella mellan två kakor. Doppa och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben