Cappuccinotårta

Tid: 12 timmar 30 minuter

Tårtan som gör succe.

Ingredienser

  • 1 paket färdiga sockerkaksbottnar, 24 cm i diameter
  • 6 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 250 g mascarponeost
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl espressopulver instant snabbkaffe
  • 2 dl vatten
  • 1 dl päronkonjak ( Xante)
  • Garnering
  • 1 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter 2.Vispa samman äggulor och socker till en fluffig smet 3. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten. 4. Lös espressopulvret i vattnet i en kastrull, på medelvärme. 5. Lägg ner gelatinbladen i kastrullen och rör försiktigt tills bladen smält. Dra kastrullen från plattan och tillsätt päronkonjaken. Låt den svalna. 6. Lägg en av bottnarna i botten på en form med löstagbar kant, 24 sm i diameter. 7. Skeda hälften av kaffeblandningen över kakan. Bred sedan hälften av ostblandningen ovanpå. 8. Lägg på tårtbotten nummer ovanpå. Sikta, först över florsockret ocg sedan kakaopulvret. Ställ formen i kylen minst 12 timmar före serveringen. Tips. Vill du ha ett spetsmönster på tårtan? Lägg ett tårtpapper på toppen innan kakaon siktas över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben