Fryst cappuccinotårta

Serverar: 4 portioner

Perfekt godis att bjuda på när man vill kunna förbereda allt i god tid. Denna superläckra tårta står helt färdig i frysen och behöver 15–20 minuter för att tina.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk frystorkat kaffe
  • 1 msk kakao
  • 1 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med ägg och äggvitor. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Grädda kakan i 20 minuter.
    2. Låt kakan kallna. Vispa grädden. Blanda kaffe, kakao, socker och ägg-gulor med 3/4 av grädden. Bred ut den över kakan. Toppa med resten av grädden.
    3. Ställ i frysen minst 20 min. Tag fram kakan en stund före servering.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben