Serverar: 10 portioner
Tårtan som gör succe.Gästerna lämnar säkert bordet med receptet på fickan.Det lilla goda efter middagen eller till kaffet.
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.Vispa samman äggulor och socker till en fluffig smet.Tillsätt mascarponeosten och vispa tills sockret har löst sig. 2. Vispa grädden och vänd ner. 3. Lös espressopulvret i vattnet i en kastrull,på medelvärme. 4. Lägg ner gelatinbladen i kastrullen och rör försiktigt tills bladen har smält.Dra kastrullen från plattan och tillsätt päronkonjaken. 5. Lägg en av bottnarna i botten på en form med löstagbar kant,24 cm diameter. 6. Skeda 1/3 av kaffeblandningen över kakan.Bred sedan hälften av ostblandningen ovanpå. 7. Lägg på tårtbotten nummer två.Skeda resten av kaffeblandningen över och bred på resten av ostblandningen. 8. Lägg den sista tårtbottnen ovanpå.Sikta först över florsocker och sedan kakaopulver.Ställ formen i kylen minst två timmar före servering. 9. Vill man ha ett spetsmönster på tårtan läggs ett tårtpapper på toppen innan kakao siktas över.