Capuccino muffins (8 stora eller 12 mindre)

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 1 timme

När man längtar efter något riktigt gott till fika

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad (eller 100 g mörk och 100 g mjölkchoklad)
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 0,75 dl mjölk
  • 1 dl starkt kallt kaffe
  • Capuccino-glasyr
  • 50 g philadelphiaost
  • 2 msk smör, rumstempererat
  • 150 g florsocker
  • 2½ msk kakaopulver, siktat
  • 1½ msk starkt kallt kaffe
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 170 grader. Bryt chokladen i stora bitar. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor skål. Ställ åt sidan. Rör smöret mjukt tillsammans med sockret och tillsätt äggen. Vispa och häll sedan i mjölken och kaffet. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i smör- och mjölkblandningen. Rör om tills allt är ordentligt blandat och rör till sist ner chokladbitarna. Fördela smeten i muffinsformar. Fyll nästan upp till övre kanten. Grädda ca 30 minuter.
    2. Capuccino-glasyren, Mixa Philadelphiaost och smör med elvisp. Tillsätt florsocker och kakao och rör om till en slät kräm. Rör i kaffe tills glasyren har en bra, bredbar konsistens. Bred glasyren över muffinsen.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (1)

    vanillalover 16 maj 2011

    Smeten blev väldigt trög och mycket svårt att få ner den i formarna! Smeten var dessutom oerhört kornig och kakorna blev as-torra :-( Tog ändå ut dom innan tiden var slut...Smaken var däremot väldigt god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben