Carinas festkyckling med vitlök.

Serverar: 6 portioner

Supergod festmat när man får gäster.

Ingredienser

  • 6 kycklingfileer
  • Marinad
  • 1½ dl kinesisk soya
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 bunt hackad persilja
  • 1-2 klyftor pressad vitlök
  • Till såsen
  • 3 dl grädde
  • ½ dl marinad
  • 1 burk creme fraiche
  • Instruktioner

    Lägg kycklingfileerna i marinad i 6 timmar, så dom får dra i sig de goda smakerna. Lägg fileerna i en ugnssäker form, strö över persiljan och sätt in i ugnen ca 40 minuter i 200 gr. värme. Vänd fileerna efter halva tiden i gnen. Gör såsen, och servera med ris och en fräsch sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    goldcamilla 27 mars 2008

    Jättegott, just att kycklingen ligger i marinad så länge gör att det blir så gott. Tack för receptet

    Runan 11 november 2008

    Hej! Jag har prövat detta recept. Det var verkligen gott. En fyra i betyg får du utav mig också. Jag kommer med säkerhet att laga till det igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben