Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Lyxig sallad med ljuvliga smaker.
Sätt ugnen på 225°. Halvera kycklingfilé på längden och lägg filéerna i en ugnsform (15×25 cm). Blanda 2 msk vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, neutral olja, honung, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i en liten bunke och häll blandningen över kycklingen. Stek i ugnen i 25 minuter. Ös med vätskan då och då. Koka quinoa. Skölj svarta bönor och ruccola. Låt rinna av i ett durkslag. Kärna ur och skär päron i tärningar. Skär rödlök i smala halvmånar. Halvera körsbärstomater. Blanda den kokta quinoan med de svarta bönorna, ruccolan, päronet, rödlöken, tomaterna och sockerärtor i en skål. Häll kycklingmarinaden över quinoasalladen och servera med kycklingen.
Fungerade även utmärkt som höstsallad ;) Jättegott! Kycklingen blev verkligen saftig!