Carinas vårsallad med kyckling, päron, ruccola och quinoa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Lyxig sallad med ljuvliga smaker.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk neutral olja
  • ½ msk honung
  • 150 g vit quinoa
  • 1 burk svarta bönor, 400 g
  • 35 g ruccola
  • 1 päron
  • 1 rödlök
  • 150 g körsbärstomater
  • 75 g sockerärtor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Halvera kycklingfilé på längden och lägg filéerna i en ugnsform (15×25 cm). Blanda 2 msk vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, neutral olja, honung, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i en liten bunke och häll blandningen över kycklingen. Stek i ugnen i 25 minuter. Ös med vätskan då och då. Koka quinoa. Skölj svarta bönor och ruccola. Låt rinna av i ett durkslag. Kärna ur och skär päron i tärningar. Skär rödlök i smala halvmånar. Halvera körsbärstomater. Blanda den kokta quinoan med de svarta bönorna, ruccolan, päronet, rödlöken, tomaterna och sockerärtor i en skål. Häll kycklingmarinaden över quinoasalladen och servera med kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    _Alexandra_ 16 november 2011

    Fungerade även utmärkt som höstsallad ;) Jättegott! Kycklingen blev verkligen saftig!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben