Cassoulet

Serverar: 4 portioner

225 kalorier per portion Cassoulet är en bön och tomatbaserad gryta från området Languedoc i Frankrike. Det här är en mycket snabblagad fuskvariant.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar färsk mejram
  • 1 knippa färsk persilja
  • 1 selleristjälk
  • 1 lagerblad
  • 200 g mager rökt skinka i bit
  • 2 burkar stora vita bönor, 800 g
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala löken och hacka den, hacka även de färska kryddorna. Skiva selleristjälken i tunna skivor, tärna skinkan. Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av.
    2. Värm en stor kastrull med oljan. Fräs lök och pressad vitlök tills det mjuknat, ca 5 minuter.
    3. Blanda ner tomater, tomatpuré, timjan, mejram, selleri och lagerblad. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter, till en tjock sås, salta och peppra.
    4. Tillsätt skinkan och bönor och sjud ytterligare 5 minuter. Ta bort lagerbladet och rör ned persiljan och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben