Fransk skink- och böngryta (cassoulet)

Serverar: 4 portioner

Cassoulet är en bön- och tomatbaserad gryta från Frankrike. Detta är en snabblagad variant. 225 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 kvistar timjan, hackade
  • 2 kvistar mejram, hackade
  • 1 selleristjälk
  • 1 lagerblad
  • 200 g mager rökt skinka i bit
  • 2 burkar stora vita bönor, 600 g
  • Liten knippa hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lökarna och pressa vitlöksklyftorna. Skiva sellerin tunt. Värm en stor kastrull med oljan. Fräs lök och vitlök tills det mjuknat, ca 5 minuter. Blanda ner tomater, tomatpuré, timjan, mejram, selleri och lagerblad. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter till en tjock sås. Salta och peppra.
    2. Tärna skinkan och tillsätt den och sköljda och avrunna bönor och sjud ytterligare 5 minuter. Ta bort lagerbladet, rör ner persiljan och servera.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2
    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben