Cecilias muffins

Serverar: 15 portioner

Med banan och nötter

Ingredienser

  • 1 dl flytande margarin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 mosade mogna bananer, gärna brunfläckiga eller bruna
  • Grovt hackad vit choklad, ta tills du skäms
  • Hasselnöts strössel/krokant
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Allt blandas med visp. Gör ej ägg och socker poröst först. Blanda till sist i den vita chokladen. Fyll amerikanska muffinsformar (helst) till 2/3. Häll över hasselnötskrokant. Grädda mitt i ugnen. Bevaka muffinsen från den 8:e minuten och stick i en baksticka. Tänk på att muffinsen efterbakas lite när de står kvar på plåten efteråt.
    2. Min hasselnötkrokant (pärlor av hasselnöt och socker) har jag köpt i Tyskland. Den borde man hitta bland strössel annars får man väl besöka en glasskiosk.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (1)

    ida85 9 augusti 2008

    om man ej har flytande margarin .. kan man ha vanligt smör el. margarin? / Ida

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben