Cevapcici med sting

Serverar: 4 portioner

De här kryddjärparna från Balkan måste du bara testa att lägga på grillen i sommar.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs på lamm (50/50 fläskfärs och lammfärs)
  • 1 ägg
  • 1 dl gräddmjölk
  • 1½ dl ströbröd
  • 1 grön paprika (finhackad)
  • 1 stor spansk pepparfrukt eller mediumstark röd chili (finhackad)
  • 1½ msk paprikapulver (milt eller starkt avgör du själv)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 stor gul lök (finhackad)
  • 2 vitlöksklyftor (rivna på rivjärn - inte pressade)
  • 1 tsk Aromat
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda gräddmjölk och ströbröd väl. Medan det får svälla (minst 30 minuter) så förbereder du allt som ska hackas och rivas.
    2. Blanda alla ingredienser väl och forma "järpar" på c:a 50 g styck. Lättast om man använder en sked doppad i varmt (men inte hett) vatten. Känns smeten för styv så späd med mjölk, lite i taget.
    3. Godast blir det om man grillar dem på kolgrill, men det går även bra att steka dem på vanligt vis. Är man känslig för lök kan man göra den mildare genom att svetta av den i stekpannan och låta den kallna innan man blandar ner den i köttsmeten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tant_Anita 21 juli 2012

    Jag håller verkligen med om det som står i beskrivningen att man bara måste testa detta recept. Det var SUPERGOTT, men kanske inget för barnen eftersom det var ganska kryddstarkt. Rekommenderas VARMT - en glasklar 5:a.

    _Kockfan_ 20 augusti 2012

    Kanon recept. Men på grund av min principer så tog jag bort Aromaten. Och utelämnade fläskköttet . Men det blev djävulskt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben