De här kryddjärparna från Balkan måste du bara testa att lägga på grillen i sommar.
Ingredienser
500 g blandfärs på lamm (50/50 fläskfärs och lammfärs)
1 ägg
1 dl gräddmjölk
1½ dl ströbröd
1 grön paprika (finhackad)
1 stor spansk pepparfrukt eller mediumstark röd chili (finhackad)
1½ msk paprikapulver (milt eller starkt avgör du själv)
1 msk tomatpuré
1 stor gul lök (finhackad)
2 vitlöksklyftor (rivna på rivjärn - inte pressade)
1 tsk Aromat
Salt
Vitpeppar
Jag håller verkligen med om det som står i beskrivningen att man bara måste testa detta recept. Det var SUPERGOTT, men kanske inget för barnen eftersom det var ganska kryddstarkt. Rekommenderas VARMT - en glasklar 5:a.
Kanon recept. Men på grund av min principer så tog jag bort Aromaten. Och utelämnade fläskköttet . Men det blev djävulskt gott.