Chai blondies

Serverar: 16 portioner

En blondie är en brownie gjord med vit choklad istället för mörk. Dessa blondies har en läcker kryddsmak. De smakar extra gott med en klick vispgrädde till.

Ingredienser

  • 340 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk mald kanel
  • 1 knivsudd muskotnöt, riven
  • ½ tsk mald ingefära
  • ½ tsk malda nejlikor
  • ½ tsk mald koriander
  • ½ tsk mald kardemumma
  • 230 g smör, rumsvarmt
  • 250 g brun farin
  • 2 ägg
  • 100 g vit choklad, hackad
  • Servering
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn 175 grader) och klä en bakform, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kanel, muskot, ingefära, nejlikor, koriander och kardemumma i en skål. Vispa smör och farinsocker i en annan skål i ca 3 minuter. Vispa i äggen. Blanda de blöta ingredienserna med de torra och vänd ner den hackade chokladen i degen. Konsistensen på smeten ska vara mycket fast.
    3. Häll ut smeten i bakformen och grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt kakan svalna och skär den i fyrkanter. Servera gärna med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben