Rysk shashlqk - chai marinering.

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 15 minuter

Alla ryssarnas favorit maträtt. Enkelt och gott! När du köper köttet, se till att det har ordentligt med fett, det är viktigt för att köttet ska bli mjukt och saftigt. Besök gärna en orientalisk affär, där de kan hjälpa dig med att välja en perfekt köttbit!

Ingredienser

  • 2 - 3 kg lamm eller fläskkött , Benfritt
  • 1 liter vatten
  • 100 g svart te
  • 3 tsk oregano
  • 2 tsk dill
  • 1 tsk mynta
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk stark paprika
  • 2 tsk svartpeppar
  • salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 4cm stora kuber. Lägg köttet i en plast eller någon annan sorts form(ej metall!).
    2. Koka 1liter vatten och häll sedan över tebladen. Låt den svalna.
    3. Nu när teet är färdigt häller du det över köttet. Använd gärna händerna och pressa köttet lite samtidigt som du blandar.
    4. Lägg köttet i kylskåpet i 2-3timmar.
    5. När köttet har marinerats klart, häller du ut teet. Skala löken och skär den i medeltjocka ringar.
    6. Köttet blandas ihop med alla kryddor, löken tillsätts och in i kylskåpet igen i 2-3 timmar till.
    7. obs! blanda inte i saltet förrän du börjar grillningen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben