Champagnepocherade ostron med spenatstuvning

Serverar: 4 portioner

Den milda spenatstuvningen gifter sig fint med det mjuka, smöriga men spänstiga ostronköttet i denna aptitretare.

Ingredienser

  • 8 stora ostron med spad
  • 1½ msk vispgrädde
  • ½ msk smör
  • 2 msk champagne eller annat mousserande vin (vanligt vitt vin går också bra)
  • Spenatsås
  • 80 g färsk spenat
  • ½ msk smör
  • 1 tsk maizena ljus redning
  • 3 msk vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grill.
    2. Spenatsås: Fräs spenaten i smör. Tillsätt mjölet och grädden. Låt blandningen småputtra några minuter under försiktig omrörning. Salta och peppra.
    3. Koka upp grädde, smör, vin och citronspad i en liten kastrull. Låt det sjuda ihop 1-2 minuter.
    4. Öppna ostronen. Lägg varje ostron i en skalhalva, häll på vinsåsen och gratinera högst upp i ugnen ca 3 min.
    5. Servera ostronen tillsammans med spenatsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben