Gratinerade ostron i Mornaysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Ostron skall ätas färska och levande med lite citron och ett glas Champangne säger experterna. Alla kan inte äta råa skaldjur så detta är en absolut höjdare.

Ingredienser

  • 24 levande ostron
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk finhackad lök
  • 1 dl gratängost
  • 1 st äggula
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mornaysåsen Se mitt recept på 'Sås - Mornay'
    2. Ostronen. Öppna och lägg upp dem i en långpanna Sätt in dem i ugnen på högsta grillvärme i 1 minut. Ta ut ostronen ur ugnen och häll såsen över varje ostron. Gratinera dem på högsta grillvärme
    3. Det går bra med Champagne till dessa oxå !!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben